Bilens samhällsinflytande

Bilar för samhällsklasser

Bilar finns i alla typer och prisklasser, utformade för specifika ändamål och olika samhällsklasser. Två av de vanligaste och populäraste biltyperna är familjebilarna och superbilarna. Dem är ganska motsatta, men båda har även varianter för alla prisklasser, det finns billiga superbilar, och det finns lyxiga familjebilar.

  • Familjebilar

Bilar med hög säkerhet, platser för många och stort utrymme finns i alla prisklasser och är väl lämpade för familjer. Ofta är familjebilar mer bensinsnåla än andra typer av bilar då dem är riktade till medelklassen som har råd med en bra säker och trygg bil.

  • Superbilar

För den rike konsumenten finns det bilmärken som helt eller delvis riktar in sig på tillverkandet av dyrare och mer exklusiva modeller. Dessa är ofta kända märken såsom Ferrari, Lamborghini eller Bugatti.

Bilar utvecklas för alla behov, oavsett vad företagaren eller privatpersonen söker, finns det ofta alternativ för de kriterier som ställs. Med bilar som handelsvara över världen finns det ett gott utbud och med återförsäljare överallt är det bara att välja. Det finns massvis av biltyper utformade för olika ändamål, målgrupper och önskemål, det finns idag biltyper för dem flesta av dagens krav och behov.