Bilens samhällsinflytande

Skapa ordning i bilen

Oavsett om man har en privatbil eller en arbetsbil är det viktigt att skapa ordning och reda i bilen. Även bilens utsida bör se trevlig ut. Men vad kan vara bra att tänka på och hur kan man inreda sin bil?

Smart inredning för bilen

Det finns många exempel på praktisk bilinredning som passar bra i både skåpbilar och vanliga personbilar. I en skåpbil kan man sätta in skåp, hyllor, verktygstavlor och mycket annat för att man lätt ska kunna ta med sig arbetsredskap med mera.

Att transportera mycket i bilen

När man ska transportera last i sin bil är det viktigt att lasten hanteras och lastas på rätt sätt. Att köra med osäkrad last är både olagligt och farligt. Om något händer kan lasten flyga ut ur bilen och skada andra. Lasten kan också flyga framåt och skada förare samt passagerare i bilen. Det här gäller också för djur som transporteras i bilen. Även de ska sitta fast i ett för dem avsett bälte, eller så ska de sitta i en bur. Om du har en arbetsbil där du har med dig verktyg och annat är en verkstadsinredning inte fel att ha i bilen. Då vet du alltid var verktygen ligger.

Ordning i arbetsbilen

I en arbetsbil ger det ett bra intryck om man har ordning på sina saker. Sätt upp en hållare för mobilen, ordna förvaring för pennor, sätt in en liten papperskorg och se till att stoppa undan papper som annars ligger och skräpar. I en skåpbil hjälper praktisk inredning till med att hålla ordningen så länge man lägger in sakerna på sin rätta plats när man har använt något.

Städa och tvätta bilen

Se till att både städa och tvätta bilen med jämna mellanrum. Det samlas lätt grus och småstenar på bilens golv och det kan skada bilens mattor. Dessutom ser det snabbt smutsigt ut. Många gånger räcker det med att dammsuga ur bilen, men det skadar inte att lämna in den på rekond då och då. Även bilens utsida bör tvättas av. Smuts och vägsalt som sitter kvar kan skada lacken. En ren bil ger ett betydligt mer ordningsamt intryck både när det gäller privatpersoner och företag.

ashe