Bilens samhällsinflytande

Ta hand om bilen rätt

Bilens livslängd beror till står del på hur den tas om hand. Ett bra sätt att förlänga en bils livlängd är att förvara den i ett garage. Speciellt vintertid är det bättre att förvara bilen inomhus när den inte används och om det är möjligt i ett garage som är isolerat med en bra temperatur.

Bygg ett eget garage

För den som äger en fastighet kan det löna sig att bygga ett garage, men innan ett bygge påbörjas finns det mycket att tänka på. Givetvis är den finansiella biten en stor del, men ett garage på en fastighet gör att värdet ökar samtidigt som bilen får en längre livslängd. Fördelarna är många även om det kostar pengar och tar lite tid att bygga garaget.

Den minsta storleken som är lämplig att tänka sig på ett garage är 25 m². Garaget räcker då till att ställa upp bilen samt att ha en del förvaring i utrymmet som blir över vid sidan. En byggnad som håller sig inom 25 m² räknas dessutom som ett attefallshus,vilket gör det lättare med bygglov. Hur stort garage som behövs är givetvis individuellt och det gäller att planera efter sina egna behov. Om behovet av förrådsutrymme är stort kan det vara läge att passa på att bygga lite större så att det även går att använda en del av utrymmet som förråd.

Det är också bra att planera att utrymmet runt bilen räcker till att öppna bildörrarna och att packa i och ur bilen. Om förrådet dessutom ska fungera som förråd kan det vara bra att ha utrymmet runtomkring för att kunna ta saker i och ur garaget.

Det kan vara bra att tänka på hur mycket tid det finns för att bygga ett garage. En riktig bilentusiast gör helt rätt i att bygga ett garage helt enligt sina önskemål och att göra det efter en egen ritning. I det fallet kan det vara bra att använda sig av lösvirke från Byggmax för att få en bra och stabil byggnad. För den som har mindre tid att spendera på garagebygget kan det vara mer lämpligt att köpa en byggsats för att minska tidsåtgången. Ett garage ska var en tillgång för att bilen ska kunna förvaras på ett bra sätt och därför är det viktigt att se till att bygget blir bra.

Isolerat garage

Även om det kostar en del att isolera ett garage kan det vara en bra investering. Ett garage som kan hålla en bra temperatur vintertid kommer att göra stor skillnad för bilen. Risken för rost minskar om temperaturen kan hållas vid en bra temperatur på över fem grader året runt, vilket gör att bilen håller bättre. Fördelarna med ett garage är många.

ashe