Senaste besöket: Aktuellt datum och tid: 23 jun 2017, 07:12


Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme [ Sommartid ]






Ny tråd Svara på tråd  [ 35 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3  Nästa
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Re: Den stora chip/boxtråden till Passat 3B/3BG
InläggPostat: 15 jul 2012, 13:55 
Forumsnarkoman
Användarvisningsbild

Blev medlem: 23 dec 2007, 00:08
Inlägg: 983
Ort: Bollebygd
Bil: Passat 1.8T Highline
VCDS/Vag-Com: Ja
Totteflash skrev:
Såg på blocket att "Chipsmestarn" Ferre i Laxå har ett sk. "monsterchip" till 1,8T.
Någon som vet om det är någonting att ha?

Törs man köra budgetvarianten och bonn-chippa eller ska man gå till de etablerade och betala minst det dubbla?

Hur svårt kan det vara?
Idag kan det knappast vara raketforskning att programmera och löda om ett chip....?


Hej!
Med ett felaktigt chip så förstör du motorn. Det finns mängder med Kina skit att köpa på Ebay.
Vi får våra optimeringar från BHP-Motorsport GmbH..
Hos oss på Powercihp.se du betalar 2500kr
för att optimera din bil. För mycket uttag resulterar i först kopplings ras sedan
så rasar turbon. K03 som sitter i passat 1.8T stannar vid ca.200hk. i en -05
byts inget chip fysiskt man programmerar om bilen genom ODB uttaget.

_________________
Den skidåkande Passaten
(Powerchip Återförsäljare)
http://www.powerchip.se


Senast redigerad av 8800 03 sep 2012, 10:58, redigerad totalt 1 gång.

Upp
 Profil  
Svara med citat  
 Inläggsrubrik: Re: Den stora chip/boxtråden till Passat 3B/3BG
InläggPostat: 15 jul 2012, 23:42 
Gillar Passat!

Blev medlem: 18 jun 2012, 08:25
Inlägg: 40
Ort: Backe, Strömsund
Bil: Passat 2,5 TDI 4M-03
VCDS/Vag-Com: Nej
Jag skulle optimera min bil i veckan, men när han skulle läsa in datan från min bil så fick han upp ett meddelande där de stod nått om nån säkerhetskod... Varför blir det så?


Upp
 Profil  
Svara med citat  
 Inläggsrubrik: Re: Den stora chip/boxtråden till Passat 3B/3BG
InläggPostat: 16 jul 2012, 07:50 
Forumsnarkoman
Användarvisningsbild

Blev medlem: 23 dec 2007, 00:08
Inlägg: 983
Ort: Bollebygd
Bil: Passat 1.8T Highline
VCDS/Vag-Com: Ja
Jonathan_s79 skrev:
Jag skulle optimera min bil i veckan, men när han skulle läsa in datan från min bil så fick han upp ett meddelande där de stod nått om nån säkerhetskod... Varför blir det så?


Vem/vilken firma gjorde försöket att optimera din bil?

_________________
Den skidåkande Passaten
(Powerchip Återförsäljare)
http://www.powerchip.se


Upp
 Profil  
Svara med citat  
 Inläggsrubrik: Re: Den stora chip/boxtråden till Passat 3B/3BG
InläggPostat: 16 jul 2012, 14:16 
Gillar Passat!

Blev medlem: 18 jun 2012, 08:25
Inlägg: 40
Ort: Backe, Strömsund
Bil: Passat 2,5 TDI 4M-03
VCDS/Vag-Com: Nej
8800 skrev:
Jonathan_s79 skrev:
Jag skulle optimera min bil i veckan, men när han skulle läsa in datan från min bil så fick han upp ett meddelande där de stod nått om nån säkerhetskod... Varför blir det så?


Vem/vilken firma gjorde försöket att optimera din bil?


Ecotech.


Upp
 Profil  
Svara med citat  
 Inläggsrubrik: Re: Den stora chip/boxtråden till Passat 3B/3BG
InläggPostat: 16 jul 2012, 16:43 
Forumsnarkoman
Användarvisningsbild

Blev medlem: 23 dec 2007, 00:08
Inlägg: 983
Ort: Bollebygd
Bil: Passat 1.8T Highline
VCDS/Vag-Com: Ja
Jonathan_s79 skrev:
8800 skrev:
Jonathan_s79 skrev:
Jag skulle optimera min bil i veckan, men när han skulle läsa in datan från min bil så fick han upp ett meddelande där de stod nått om nån säkerhetskod... Varför blir det så?


Vem/vilken firma gjorde försöket att optimera din bil?


Ecotech.



Blev bilen optimerad?
Om inte så är du välkomen till mig så löser vi nog det. Har mina aningar var problemet är....

_________________
Den skidåkande Passaten
(Powerchip Återförsäljare)
http://www.powerchip.se


Upp
 Profil  
Svara med citat  
 Inläggsrubrik: Re: Den stora chip/boxtråden till Passat 3B/3BG
InläggPostat: 16 jul 2012, 20:40 
Nybörjare
Användarvisningsbild

Blev medlem: 18 jun 2012, 20:27
Inlägg: 4
Bil: 1,8T 2004/5 Variant
VCDS/Vag-Com: Nej
8800 skrev:
Hej!
Med ett felaktigt chip så förstör du motorn. Det finns mängder med Kina skit att köpa på Ebay.
Vi får våra optimeringar från BHP-Motorsport GmbH..
Bli medlem och nyttja rabatten hos oss på Powerchip.se du betalar 2000kr
för att optimera din bil då. För mycket uttag resulterar i först kopplings ras sedan
så rasar turbon. K03 som sitter i passat 1.8T stannar vid ca.200hk. i en -05
byts inget chip fysiskt man programmerar om bilen genom ODB uttaget.

Ja där ser man och du har onekligen en poäng.
Synd att skrunka motorn på grund av någon amatör har petat bland alla parametrar.
Men är det idag någon skillnad på de olika programvarorna som ger ~190hk till 1.8T?


Upp
 Profil  
Svara med citat  
 Inläggsrubrik: Re: Den stora chip/boxtråden till Passat 3B/3BG
InläggPostat: 16 jul 2012, 22:26 
Gillar Passat!

Blev medlem: 18 jun 2012, 08:25
Inlägg: 40
Ort: Backe, Strömsund
Bil: Passat 2,5 TDI 4M-03
VCDS/Vag-Com: Nej
8800 skrev:
Jonathan_s79 skrev:
8800 skrev:
Jonathan_s79 skrev:
Jag skulle optimera min bil i veckan, men när han skulle läsa in datan från min bil så fick han upp ett meddelande där de stod nått om nån säkerhetskod... Varför blir det så?


Vem/vilken firma gjorde försöket att optimera din bil?


Ecotech.



Blev bilen optimerad?
Om inte så är du välkomen till mig så löser vi nog det. Har mina aningar var problemet är....


De han inte visste var att han va tvungen å gå direkt på ecu.n. Nu hade han inte fått med alla grejer för de, så vi skulle ta det nästa gång han kom hit. Här har man ju hemkörning på grejerna man handlar ;)
Ecotuning va de förresten. Svårt att hålla reda på alla dom där namnen :P


Upp
 Profil  
Svara med citat  
 Inläggsrubrik: Re: Den stora chip/boxtråden till Passat 3B/3BG
InläggPostat: 14 sep 2012, 08:39 
Forumsdiggare

Blev medlem: 21 aug 2011, 18:32
Inlägg: 375
Ort: nyköping
Bil: audi a6 tfsi
VCDS/Vag-Com: Nej
Någon som vet om powerchip har något "steg 3" chip till passat 1.8t 00? jag har 3" downpipe och sport kat. vill inte vända mig till bsr då jag har hört för mycket skit om dom

_________________
Audi a6 2.0tfsi-06, audi a6 2.4 quattro-98, rostfri jetta mk2-91


Upp
 Profil  
Svara med citat  
 Inläggsrubrik: Re: Den stora chip/boxtråden till Passat 3B/3BG
InläggPostat: 14 sep 2012, 12:25 
Forumsnarkoman
Användarvisningsbild

Blev medlem: 23 dec 2007, 00:08
Inlägg: 983
Ort: Bollebygd
Bil: Passat 1.8T Highline
VCDS/Vag-Com: Ja
Hej!
Med original turbo, spridare, intercooler så landar du på ca 200hk och mer ska man inte ta ut
utan att byta massa saker..

_________________
Den skidåkande Passaten
(Powerchip Återförsäljare)
http://www.powerchip.se


Upp
 Profil  
Svara med citat  
 Inläggsrubrik: Re: Den stora chip/boxtråden till Passat 3B/3BG
InläggPostat: 15 sep 2012, 22:20 
Forumsdiggare

Blev medlem: 21 aug 2011, 18:32
Inlägg: 375
Ort: nyköping
Bil: audi a6 tfsi
VCDS/Vag-Com: Nej
så bsr snackar bara skit att deras ska ge 220 hk?



8800 skrev:
Hej!
Med original turbo, spridare, intercooler så landar du på ca 200hk och mer ska man inte ta ut
utan att byta massa saker..

_________________
Audi a6 2.0tfsi-06, audi a6 2.4 quattro-98, rostfri jetta mk2-91


Upp
 Profil  
Svara med citat  
 Inläggsrubrik: Re: Den stora chip/boxtråden till Passat 3B/3BG
InläggPostat: 16 sep 2012, 00:53 
Passatguru!
Användarvisningsbild

Blev medlem: 30 apr 2009, 14:58
Inlägg: 1727
Bil: Passat
VCDS/Vag-Com: Nej
haggard skrev:
så bsr snackar bara skit att deras ska ge 220 hk?



8800 skrev:
Hej!
Med original turbo, spridare, intercooler så landar du på ca 200hk och mer ska man inte ta ut
utan att byta massa saker..


byter dom inte spridare i det kittet
sen är det väldtäckt på hög nivå på turbon

_________________
http://www.kove.se


Upp
 Profil  
Svara med citat  
 Inläggsrubrik: Re: Den stora chip/boxtråden till Passat 3B/3BG
InläggPostat: 16 sep 2012, 14:11 
Forumsdiggare

Blev medlem: 21 aug 2011, 18:32
Inlägg: 375
Ort: nyköping
Bil: audi a6 tfsi
VCDS/Vag-Com: Nej
Nej det är bara 3"downpipe sportkat och sen 2.5" och chip.

Rickard DD skrev:
haggard skrev:
så bsr snackar bara skit att deras ska ge 220 hk?



8800 skrev:
Hej!
Med original turbo, spridare, intercooler så landar du på ca 200hk och mer ska man inte ta ut
utan att byta massa saker..


byter dom inte spridare i det kittet
sen är det väldtäckt på hög nivå på turbon

_________________
Audi a6 2.0tfsi-06, audi a6 2.4 quattro-98, rostfri jetta mk2-91


Upp
 Profil  
Svara med citat  
 Inläggsrubrik: Re: Den stora chip/boxtråden till Passat 3B/3BG
InläggPostat: 16 sep 2012, 22:15 
Forumsnarkoman
Användarvisningsbild

Blev medlem: 23 dec 2007, 00:08
Inlägg: 983
Ort: Bollebygd
Bil: Passat 1.8T Highline
VCDS/Vag-Com: Ja
Vist kan BSR skapa med hjälp av spridar byte 220hk, men hur lång är piken på 220hk i effekt kurvan?
Original turbon lär få jobba hårt för att skapa 220hk med risk för att glödga turbo och grenrör...
Att ladda över 1.2-1.3 bar är inte någon större ide med original turbo för det skapas väldigt mycket mer värme med högre laddtryck. Hk/nm är inte bara laddtryck utan även flödet genom motorn.
Min bil har en mycket trevlig effekt kurva men då är mycket bytt..

_________________
Den skidåkande Passaten
(Powerchip Återförsäljare)
http://www.powerchip.se


Upp
 Profil  
Svara med citat  
 Inläggsrubrik: Re: Den stora chip/boxtråden till Passat 3B/3BG
InläggPostat: 20 sep 2012, 08:47 
Forumsdiggare

Blev medlem: 21 aug 2011, 18:32
Inlägg: 375
Ort: nyköping
Bil: audi a6 tfsi
VCDS/Vag-Com: Nej
okej tack för svaren.

8800 skrev:
Vist kan BSR skapa med hjälp av spridar byte 220hk, men hur lång är piken på 220hk i effekt kurvan?
Original turbon lär få jobba hårt för att skapa 220hk med risk för att glödga turbo och grenrör...
Att ladda över 1.2-1.3 bar är inte någon större ide med original turbo för det skapas väldigt mycket mer värme med högre laddtryck. Hk/nm är inte bara laddtryck utan även flödet genom motorn.
Min bil har en mycket trevlig effekt kurva men då är mycket bytt..

_________________
Audi a6 2.0tfsi-06, audi a6 2.4 quattro-98, rostfri jetta mk2-91


Upp
 Profil  
Svara med citat  
 Inläggsrubrik: Re: Den stora chip/boxtråden till Passat 3B/3BG
InläggPostat: 31 maj 2013, 11:06 
Intresserad!

Blev medlem: 18 sep 2012, 10:08
Inlägg: 15
Bil: Passat Variant 03
VCDS/Vag-Com: Nej
Chip är bättre än box om jag har fattat allt rätt nu? Är vi eniga i detta?

//N


Upp
 Profil  
Svara med citat  
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Ny tråd Svara på tråd  [ 35 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3  Nästa

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme [ Sommartid ]




Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 2 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

cron


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group Theme created StylerBB.net & kodeki
Swedish translation by phpBB Sweden © 2006-2013