Senaste besöket: Aktuellt datum och tid: 20 jul 2017, 18:24


Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme [ Sommartid ]






Ny tråd Svara på tråd  [ 8 inlägg ] 
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Redan chippad ?
InläggPostat: 02 jul 2012, 01:05 
Nybörjare

Blev medlem: 29 jun 2012, 22:13
Inlägg: 3
Bil: 1.8t -05
VCDS/Vag-Com: Nej
Har precis köpt mig en passat 1.8t -05 och undrar om det finns något enkelt sätt att se om den är chippad ?
Hade en passat 1.8t -98 tidigare och den nya går bra mycket bättre trots lika motor..

/Tengel


Upp
 Profil  
Svara med citat  
 Inläggsrubrik: Re: Redan chippad ?
InläggPostat: 02 jul 2012, 15:26 
Forumsnarkoman
Användarvisningsbild

Blev medlem: 23 dec 2007, 00:08
Inlägg: 985
Ort: Bollebygd
Bil: Passat 1.8T Highline
VCDS/Vag-Com: Ja
Koppla på en laddtrycks mätare då kan du se laddtryket som original ska vara omkring 0.7 bar
chippad 0.9till 1.2 bar.

_________________
Den skidåkande Passaten
(Powerchip Återförsäljare)
http://www.powerchip.se


Upp
 Profil  
Svara med citat  
 Inläggsrubrik: Re: Redan chippad ?
InläggPostat: 02 jul 2012, 20:59 
Passatexpert!
Användarvisningsbild

Blev medlem: 06 okt 2007, 22:22
Inlägg: 1336
Ort: Ängelholm
Bil: VW Passat 3C 2.0TDi
VCDS/Vag-Com: Nej
Du har en awt motor och hade säkerligen en apu tidigare. Där tror jag man har iaf en del av förklaringen.

_________________
I Norge går dom på tur, i Sverige går vi på skicklighet.


Yokohama


Upp
 Profil  
Svara med citat  
 Inläggsrubrik: Re: Redan chippad ?
InläggPostat: 03 jul 2012, 00:39 
Nybörjare

Blev medlem: 29 jun 2012, 22:13
Inlägg: 3
Bil: 1.8t -05
VCDS/Vag-Com: Nej
Får ta å skaffa en mätare. Vart hittar jag det lättast ?
Anledningen till att jag vill veta om den redan är chippad är att jag hade tänkt å chippa den:).


Upp
 Profil  
Svara med citat  
 Inläggsrubrik: Re: Redan chippad ?
InläggPostat: 12 nov 2013, 07:23 
Nybörjare

Blev medlem: 10 nov 2013, 04:11
Inlägg: 5
Ort: Haninge/Tyresö
Bil: Passat Var 1.8T 3B
VCDS/Vag-Com: Ja
8800 skrev:
Koppla på en laddtrycks mätare då kan du se laddtryket som original ska vara omkring 0.7 bar
chippad 0.9till 1.2 bar.



Du skriver mycket saker som inte stämmer överens med faktan (gäller flera inlägg), undrar bara hur du lyckats bli återförsäljare för chip? Ser inte så seriöst ut med tanke på det.


Original ska det ladda 0.45-0.5 bar eller 7-8psi punkt.

_________________
-00 VW Passat Variant 1.8T - steg 2


Upp
 Profil  
Svara med citat  
 Inläggsrubrik: Re: Redan chippad ?
InläggPostat: 12 nov 2013, 07:32 
Forumsnarkoman
Användarvisningsbild

Blev medlem: 23 dec 2007, 00:08
Inlägg: 985
Ort: Bollebygd
Bil: Passat 1.8T Highline
VCDS/Vag-Com: Ja
MQuick skrev:
8800 skrev:
Koppla på en laddtrycks mätare då kan du se laddtryket som original ska vara omkring 0.7 bar
chippad 0.9till 1.2 bar.



Du skriver mycket saker som inte stämmer överens med faktan (gäller flera inlägg), undrar bara hur du lyckats bli återförsäljare för chip? Ser inte så seriöst ut med tanke på det.


Original ska det ladda 0.45-0.5 bar eller 7-8psi punkt.




Hej
Det var fel av mej att skriva omkring 0.7bar. Snarare upp till 0.5 till 0.6 beroende på bil..
(uppmätt med vag-com på några original vag 1.8T) Alla kan väl göra/skriva fel eller? :mrgreen:

_________________
Den skidåkande Passaten
(Powerchip Återförsäljare)
http://www.powerchip.se


Upp
 Profil  
Svara med citat  
 Inläggsrubrik: Re: Redan chippad ?
InläggPostat: 12 nov 2013, 07:34 
Nybörjare

Blev medlem: 10 nov 2013, 04:11
Inlägg: 5
Ort: Haninge/Tyresö
Bil: Passat Var 1.8T 3B
VCDS/Vag-Com: Ja
8800 skrev:
MQuick skrev:
8800 skrev:
Koppla på en laddtrycks mätare då kan du se laddtryket som original ska vara omkring 0.7 bar
chippad 0.9till 1.2 bar.



Du skriver mycket saker som inte stämmer överens med faktan (gäller flera inlägg), undrar bara hur du lyckats bli återförsäljare för chip? Ser inte så seriöst ut med tanke på det.


Original ska det ladda 0.45-0.5 bar eller 7-8psi punkt.




Hej
Det var fel av mej att skriva omkring 0.7bar. Snarare upp till 0.5 till 0.6 beroende på bil..
(uppmätt med vag-com på några original vag 1.8T) Alla kan väl göra/skriva fel eller? :mrgreen:


Absolut!
Blev bara lite förvånad över det, men det är bra att du ser det själv iaf :-)

_________________
-00 VW Passat Variant 1.8T - steg 2


Upp
 Profil  
Svara med citat  
 Inläggsrubrik: Re: Redan chippad ?
InläggPostat: 12 nov 2013, 07:47 
Passatexpert!

Blev medlem: 03 okt 2011, 19:59
Inlägg: 1033
Ort: Umeå
Bil: 3BG 1.8T -03
VCDS/Vag-Com: Nej
Man ska komma ihåg att den större delen av dom billigare mätarna på marknaden kommer att visa olika.
Ska man ha rätt värden man kan lita på så är det dator som gäller eller en laddtrycksmätare i övre prisklassen.


Upp
 Profil  
Svara med citat  
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Ny tråd Svara på tråd  [ 8 inlägg ] 

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme [ Sommartid ]




Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group Theme created StylerBB.net & kodeki
Swedish translation by phpBB Sweden © 2006-2013