Senaste besöket: Aktuellt datum och tid: 25 jun 2017, 05:31


Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme [ Sommartid ]


Låst kategori Denna tråd är låst, du kan inte redigera inlägg eller besvara den.  [ 1 inlägg ] 
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Såhär byter du orginal Xenon... Bilder!!!
InläggPostat: 30 okt 2008, 03:32 
.... Vart tvungen att byta efter att vänstra lampan hade slocknat. passade då på att byta bägge lampor då det bara är 10 min extra att byta högra när allt är nere.

Det jag visar bilder på nu tar Audi (LECAB) i Karlstad 5440 kr för att göra. Dom tar 2,5 timme på sej!

Försökte ta kort på allt jag gjorde, fattas något ber jag om ursäkt för det.

Det första jag började med var att lossa dom 4 torx som sitter i hjulhuset på vardera sida, se bilderna nedan.

Bild
Bild

Efter det var skruvat, gick jag vidare till grillen, där det sitter 2 torx T30 skruvar.. en i vänstra övre hörnet och en i högra övre hörnet precis intill strålkastaren. Därefter gick jag loss på plastclipset som sitter på mitten av grillen högst upp, vid huvöppnaren. Kör försiktigt ner en skruvmejsel där och bänd lite försiktigt från dej samtidigt som du tar tag i grillen och drar den försiktigt uppåt. Se andra bilden!

Bild
Bild

Nästa steg blir att lossa "plastarmen" aka huvöppnaren som går igenom grillen från huvgångjärnet genom att först lossa dom 3 st 10 mm bultarna som håller huvlåset. Bild nr 1 nedan visar den bult som sitter längst ner... sedan finns 1 st 10 mm bult på vardera sida lite högre upp. den vänstra gick inte att fota då den sitter lite för långt in och var svår att se.

Bild
Bild

Därefter, när alla dom 3 bultarna är borta ta tag i plasthöljet som huvlåset sitter fast i och dra det frammåt lite bestämmt så kommer det att lossna som på bild. Sedan kommer du åt plastarmen till huvöppnarens clips som böjs framåt med hjälp av tex en liten vanlig skruvmejsel, och när du kommit så långt trär du in en skruvmejsel mellan båda plastarmarna till huvöppnaren och rider försiktigt om så att dom vidgas och släpper från sitt fäste.

Bild
Bild

Nu skall grillen vara så pass lös att den går att ta bort genom att dra den först uppåt och sedan mot dej. Nu har ju jag extraljus monterat, så för mej vart det massa extra att ta bort här.

Bild
Bild

Men när det var borta såg det ut såhär:

Bild

Nu trodde jag att det bara var att dra loss stötfångaren men den satt kvar i nått mer så jag fick kolla under bilen fram och fick syn på 3 st vanliga skruvar som höll i stötfångaren fram undertill.. har bara kort på 2.. och vet inte varför, men det sitter en skruv i varje hörn + en st i mitten.

Bild
Bild

NU.... finally släppte allt och jag fick loss stötfångaren... dra inte för hårt bara om du har dimljus som jag.. dom kablarna var inte allt för långa

Bild

Notera den svarta plastramen mellan strålkastarna bakom stötfångarhöljet på bilden ovan... det är nu den som skall bort! Den sitter med 5 st torx T30. 2 st på höger sida, 2 st på vänster sida enligt bild, och en st i mitten.

Bild
Bild
Bild

Därefter gick jag lös på luftrören på höger sida av bilen, vilka måste skruvas lös för att komma åt strålkastarinfästningen bakom. Jag började med ett plastlock enligt första bilden nedan genom att skruva bort båda stjärnskruvarna och ta bort locket för att sedan komma år friskluftsintaget. Även dom 3 skruvarna skall skruvas bort för att få bort alla nödvändiga slangar och intag. bryt sedan försiktigt upp friskluftintagen från luftburken enligt bild.

Bild
Bild
Bild

Nu har jag kommit fram till strålkastarinfästningarna vilka bara är 4 st, 2 st torx T25 på toppen och 2 st 8 mm bultar se bilder hur jag gjorde för att lossa. Glöm inte att lossa kontaktstycket INNAN du lossar hela strålkastaren.. kan bli lite småjobbigt annars har jag hört... :D därefter kan hela strålkastaren försiktigt plockas ur

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Väl inne på bordet upptäckte jag till min förvåning att locket till Xenonlampan var skruvat med torx T20.. och 3 st var det..

Bild
Bild
Bild

Jahapp.. här har vi lampan.... tog ett tag att komma underfund med hur jag fick av "klumpen" längst bak på xenonlampan... men det var bara att skruva den lite motsols och sedan dra den rakt ut.... sen var det vara att vrida ringen bakom likadant och lampan var lös.

Bild
Bild
Bild


Sedan när detta är gjort.. är det bara att göra allt i omvänd ordning för att sätta ihop det igen. Svårare än så var det inte, hoppas det var till hjälp för någon iallafall!


Upp
  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Låst kategori Denna tråd är låst, du kan inte redigera inlägg eller besvara den.  [ 1 inlägg ] 

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme [ Sommartid ]
Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

cron


Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group Theme created StylerBB.net & kodeki
Swedish translation by phpBB Sweden © 2006-2013