vwpc.se - Volkswagen Passat Club
http://vwpc.se/

Kopplingen går långsamt upp
http://vwpc.se/viewtopic.php?f=8&t=25546
Sida 1 av 1

Författare:  Fantomen69 [ 16 jun 2017, 13:56 ]
Inläggsrubrik:  Kopplingen går långsamt upp

Hej.

Har en Passat fsi 2,0 turbo -06 som gått ca 25000 mil och när jag var ute och körde idag så började helt plötsligt kopplingen kännas konstig, det kändes som att den inte gick upp lika snabbt som vanligt. Ju fler gånger jag kopplade ner desto långsammare gick den upp. Ett par gånger gick den inte upp alls utan jag fick hjälpa till med foten. Sen helt plötsligt kunde jag inte trycka ner den alls, hade typ fastnat i uppeläge, men efter några sekunder så kunde jag trycka ner den igen och då var den så där långsam upp igen.
Allt detta hände när jag var på väg in på min parkeringsplats, som tur var.

Nån som vet vad det kan bero på?
Kan ju tillägga att det inte varit några problem med kopplingen förut utan den har känts normal, tagit varken för högt eller för lågt, nånstans i mitten typ, och har inte slirat.


Kan ju tillägga en till sak och det är den att jag är ingen meck-kille utan det blir för det mesta att lämna in på verkstad. Jo visst, olja och filter och såna enklare grejer fixar jag, men inte då det kommer till lite mer avancerade prylar.
Så det jag tänkte med min fråga var mer att förbereda mig på det värsta, nu när jag har möjlighet att sitta ner, slipper jag ramla ihop av ångest på verkstan när dom berättar vad det kommer kosta :cry:

Författare:  Pelk [ 19 jun 2017, 00:44 ]
Inläggsrubrik:  Re: Kopplingen går långsamt upp

Spontan gissning, är läckage i antingen huvudcylinder eller slavcylindern.

Sida 1 av 1 Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme [ Sommartid ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/