Bilens samhällsinflytande

Framtiden är elbilar och BMW gör det bäst

För dig som är på jakt efter en ny bil på dagens marknad kan det vara rätt komplicerat jämfört med tidigare år, med fler alternativ och fler varianter av bilar. Idag är det nämligen elbilar som regerar i Norden. Norge har som mål att helt få bort bensin- och dieseldrivna bilar till år 2030. År 2020 såldes dessutom fler elbilar än traditionella bilar i landet, och trenden med elbilar har även spridit sig till Sverige. Nya laddstationer, både betalda och gratis alternativ, har dykt upp runtom Sverige för att kunna hantera den växande populariteten av dessa elbilar. Allra bäst är kanske bilar från BMW, med snygga designer och det allra senaste inom elbilsteknologi. Läs vidare för att lära dig mer om framtiden av elbilar och om BMW:s utbud.

Varför elbil?

Varför ska du välja en elbil som din nästa bil? Det finns flera bra skäl att köpa in en ny elbil. Elbilar är mer miljövänliga, väldigt tystgående och dessutom en hel del billigare i drift. Laddar du hemma via en laddstation kan du få en full laddning för runt 50 kronor i en vanlig elbil, och du tar dig flera hundra kilometer på en enda laddning. Helt otroligt med tanke på bensinpriserna de senaste åren! Med elbilar har du dessutom tillgång till gratis laddstationer runt landet, som drivs av solpaneler. Perfekt för roadtrips under sommaren. Sist men inte minst är elbilar mycket effektivare än fossilbilar. Det innebär att de kan ta sig mycket längre på samma mängd energi, dels eftersom inte lika stor andel av energin går åt till värme. Allra bäst är nog en elbil från BMW, eftersom du då är garanterad en produkt från ett pålitligt företag som kommer hålla dig i längden. Du får dessutom det allra senaste i elbilsteknologi.

Varför elbil från BMW?

BMW har investerat allt mer i elbilar på senare tid, och har en förväntning om att minst hälften av deras bilar kommer att vara eldrivna till år 2030. BMW tar alltså det här med elbilar på allvar, och ser det som framtiden inom bilindustrin. Till dessa bilar får du förstås samma kvalitet och höga prestanda som du kommit att förvänta dig av BMW. Om du vill ha en elbil som kan mäta sig med det senaste utbudet från exempelvis Tesla, är en elbil från BMW definitivt att rekommendera. I Sverige är dessa bilar helt perfekta, eftersom du har enkel tillgång till laddstationer, och en majoritet av elen är hållbart producerad.

Summering

För dig som är ute efter en ny bil är en elbil alternativet du borde köra på. Detta eftersom elbilar ter sig vara framtiden, särskilt inom Norden. BMW erbjuder idag några av de bästa elbilarna på marknaden, med alternativ som kan mäta sig med elbilsjätten Tesla. Ett garanterat bra val för dig som vill ha en ny elbil!

ashe