Bilens samhällsinflytande

Ordning på firmabilen

Om du har en egen firma har du kanske även en firmabil. Speciellt viktigt blir det om du har saker som ska transporteras ut till kunderna eller om du utför olika tjänster på plats hos en och annan kund. Hur firmabilen ser ut spelar i regel ingen roll så länge den passar dina behov. Dessutom kan du lätt förändra utseendet på den genom att köpa till annan utrustning.

Utrusta bilen rätt

Du kan bland annat köpa ljusramper, bågar, vindavvisare och mycket mer till Mercedes X-klass bland annat och det här är sådant som både är snyggt och ger extra funktioner till bilen. Om du kör mycket i skogen kanske det är bra och effektivt med lite extraljus och även en aluminiumbåge fram på bilen som skyddar lite extra vid en eventuell kollission med djur.

Att ha en firmabil

Det där med att ha en tjänstebil eller firmabil har dock sina baksidor. En nackdel är att det kan vara lite svårt att hålla koll på vilka kostnader som gäller för bilen. Hur mycket får man till exempel använda bilen privat utan att man ska beskattas extra för det? Om du inte har haft tjänstebil innan kan det alltså vara klokt att läsa på lite extra så att det inte blir massor av avgifter som ska betalas eller liknande överraskningar. Dessutom måste du räkna med att en firmabil innebär en hel del extra avgifter i företaget och många av dem kan du inte dra av skatt eller moms på.

ashe